header Arbeidsrecht Familierecht Huurrecht

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

11 september 2020: Dag van de Scheiding Print pagina

11 september 2020: 'Dag van de Scheiding'!

Op 15 september 1796 werd de eerste echtscheiding in Nederland uitgesproken. Tegenwoordig wordt rond deze datum de 'Dag van de Scheiding' georganiseerd. Deze dag is een initiatief van de (specialisatie)vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Het doel van de dag is om mensen door heel Nederland te informeren over het belang van deskundige begeleiding bij scheiden.

In 1796 was scheiden een bijzonderheid. Tegenwoordig is scheiden aan de orde van de dag. Uit cijfers blijkt immers dat één op de drie getrouwde stellen op den duurt scheidt. Bij deze cijfers is nog geen rekening gehouden met het aantal mensen dat ongehuwd samenleeft en er op enig moment voor kiest om uit elkaar te gaan. Of u nu getrouwd bent of ongehuwd samenleeft, de gevolgen van de scheiding hebben een enorme invloed op uw leven en dat van uw eventuele kinderen. Goed advies en deskundige begeleiding is daarom van groot belang.

Als u de keuze heeft gemaakt om te gaan scheiden is vaak de eerste vraag "Waar moet ik beginnen?". In een zeer emotionele en onzekere periode moeten er allerleid zaken geregeld worden. Terwijl u juist in deze periode vaak helemaal niet tot het nemen van beslissingen in staat bent. Wie gaat waar wonen? Wat moet u voor de kinderen regelen? Hoe wordt de inboedel en het vermogen verdeeld? Hoe gaat u in uw levensonderhoud voorzien? U heeft dan iemand nodig die u helpt de gevolgen van de scheiding te regelen en die u bijstaat in de procedure. Wij helpen u vakkundig bij het nemen van al deze beslissingen. Mèt aandacht voor uw persoonlijke belangen!

Bent u of kent u iemand die op het punt staat om te gaan scheiden? Dan biedt de 'Dag van de Scheiding' wellicht uitkomst. Belangstellenden kunnen op deze dag bij ons kantoor terecht met vragen over echtscheiding, de gevolgen van het beëindigen van een samenleving of daarmee samenhangende onderwerpen als alimentatie, gezag, co-ouderschap, contactregelingen, huwelijkse voorwaarden, verdeling van vermogen etc. Ook is het mogelijk om aan de hand van een (proef)mediationgesprek (op afspraak) kennis te maken met mediation!

Op vrijdag 11 september a.s. kunt u van 08.30 uur tot 17.30 uur terecht voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Een goede en respectvolle echtscheiding is van belang, voor uzelf, maar zeker als er kinderen in het spel zijn. Zet daarom nu die eerste stap en maak een vrijblijvende afspraak voor de 'Dag van de Scheiding'. De volgende stappen zetten wij vervolgens samen met u!

Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u contact opnemen via info@rechtshuisadvocaten of 0492-366061.

 


Terug

blank