header Arbeidsrecht Familierecht Huurrecht

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Dag van de Scheiding: gratis kennismaken met mediation Print pagina

In de periode na de zomervakantie, augustus en september, neemt het aantal scheidingsaanvragen aanzienlijk toe, vergeleken met de overige maanden in het jaar: twintig tot dertig procent meer. Vaak loopt de relatie al langer niet naar wens en blijkt de zomervakantie het laatste duwtje. Als partners eenmaal besluiten om uit elkaar te gaan, is dat meestal een weloverwogen beslissing. Maar onvermijdelijk ook de start van een emotioneel en moeilijk proces. Mediation kan dan oplossing bieden!

Het nu goed regelen kan veel toekomstige problemen voorkomen. Als het mogelijk is, heeft het dan ook de voorkeur om op een goede respectvolle manier uit elkaar te gaan. Als u kiest voor mediation regelt u de scheiding met behulp van één advocaat/scheidingsmediator. Onder begeleiding van deze mediator maakt u samen met uw partner afspraken. Op deze manier blijven niet alleen eventuele conflicten beheersbaar en bespreekbaar, maar verloopt het scheidingsproces voor beide partijen ook zorgvuldig en respectvol. Dat bespaart niet alleen tijd en kosten, maar partner kunnen ook sneller hun nieuwe leven oppakken, met zo min mogelijk emotionele schade. Steeds vaker kiezen partners er dan ook voor om de gevolgen van de scheiding via mediation te regelen.

Van de 35.000 scheidingsprocedures die er in 2017 in Nederland zijn afgehandeld, was 65% op gemeenschappelijk verzoek. Dat wil zeggen dat partijen gezamenlijk een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank hebben ingediend. Bij 56% van alle scheidingsverzoeken zijn een of meerdere minderjarige kinderen betrokken. Juist daarom is het wenselijk als partners samen goede duurzame afspraken kunnen maken.

De vFAS, vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators, onderstreept het belang van een respectvolle scheiding. Al jaren wordt via de landelijke Dag van de Scheiding aandacht gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheiding. Ook dit jaar weer: op vrijdag 14 september 2018. De aangesloten leden van de vFAS stellen hun kantoor op deze dag open voor iedereen die meer wil weten over scheiden, zo ook Rechtshuis Advocaten uit Helmond. Tijdens de Dag van de Scheiding kunt u samen met uw partner bij Rechtshuis Advocaten in het bijzonder terecht voor een eerste gratis en vrijblijvend mediationgesprek. Op deze manier laten de familierechtadvocaten/-mediators van het kantoor u en uw partner kennismaken met mediation en kunt u zelf ervaren of mediation bij u past. 

Bent u benieuwd wat mediation voor u en uw partner kan betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak via 0492-366061 of info@rechtshuisadvocaten.nl.

Publicatie: Travese week 37 2018
Auteur: Renate Snijders

 


Terug

blank