header Arbeidsrecht Familierecht Huurrecht

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Column: "Scheiden: als ouders samen verder" Print pagina

Scheiden: als ouders samen verder

Een mediator of een eigen advocaat: het is aan de partners welke hulp zij inschakelen bij hun scheiding. Welke keuze is het beste? Het ligt helemaal aan de omstandigheden waarin u zich bevindt. Mediation kan alleen als beide partners bereid zijn het traject in te gaan. Voor de kinderen is het in elk geval essentieel dat u na de scheiding samen verder kunt als ouders. Nu zorgvuldig scheiden voorkomt problemen voor later.

Zeker als u met elkaar verbonden blijft omdat u samen kinderen heeft, is het belangrijk op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Een scheiding is immers een moeilijk en verdrietig proces waarbij er veel verandert voor alle betrokkenen, ook voor de kinderen.

Een vFAS-scheidingsmediator helpt u en uw partner bij het doorlopen van het scheidingsproces en het maken van de juiste en wettelijk verplichte afspraken. Mediators zijn opgeleid om te begeleiden in uw onderlinge communicatie. Het doel van de mediation is dan ook om er samen uit te komen en oplossingen te zoeken waar u zich allebei in kunt vinden. Doordat eventuele conflicten beheersbaar en bespreekbaar blijven, bespaart u niet alleen tijd en kosten maar kunt u ook sneller uw leven oppakken. Met zo min mogelijk emotionele schade.

Dat is helemaal belangrijk als er kinderen in het spel zijn. Hoewel zij veel last hebben van een scheiding, is wederzijds respect de beste manier om blijvende schade te voorkomen. En eenmaal gescheiden, kunt u de kinderen – samen met uw ex-partner – beter een veilige en stabiele jeugd bieden. Want al zijn jullie dan geen partners meer, jullie blijven ouders.

Met een vFAS-scheidingsmediator is de kans groot dat het proces voor beide partijen zorgvuldig en respectvol zal verlopen. vFAS-mediators helpen niet alleen om goede afspraken te maken maar leggen deze ook op de juiste manier vast, aangezien zij naast mediator ook gespecialiseerd familierechtadvocaat zijn. Zij begeleiden uw scheiding zowel juridisch, relationeel als emotioneel. Want samen afspraken maken is alleen zinvol als deze ook in de toekomst reëel en juridisch houdbaar blijken te zijn!

Ook als het niet lukt om samen via een mediator te scheiden en u heeft beiden een eigen advocaat, dan zullen de advocaten proberen om overeenstemming te bereiken over de zaken die geregeld moeten worden. Zelfs een procedure hoeft niet altijd te betekenen dat u daarna in een langdurige strijd verwikkeld raakt. Een vFAS-scheidingsadvocaat/mediator biedt u in het scheidingsproces hoe dan ook meerwaarde!

Om aandacht te vragen voor het belang van zorgvuldig en respectvol scheiden organiseert de Nederlandse Vereniging voor Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) op vrijdag 13 september de jaarlijkse Dag van de Scheiding. Wilt u meer weten over scheiden of vaststellen of mediation bij u past? U kunt op deze dag gratis en vrijblijvend bij ons terecht.

Auteur: mr. Hugo van de Kerkhof

 


Terug

blank